Український фільм "Порцелянова війна" виграв гран-прі журі на кінофестивалі Sundance

Український фільм "Порцелянова війна" виграв гран-прі журі на кінофестивалі Sundance Постер фільму "Порцелянова війна"

Українська документальна стрічка "Порцелянова війна" отримала головний приз від американського журі на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival у США. Про це йдеться на сайті фестивалю.

Стрічка перемогла у номінації "найкращий документальний фільм". Відеоробота розповідає історію трьох художників-керамістів з Харкова: Слави Леонтьєва, його дружини Ані Стасенко та їхнього друга Андрія Стефанова.

Попри постійні обстріли, вони залишались у місті та продовжували захищати свою країну не тільки зброєю, а й через мистецтва. Митці створювали порцелянові вироби та прикрашали ними зруйновані росіянами будинки.

Порцелянова війна
Зображення: instagram.com/sundanceorg/

Члени журі фестивалю кажуть про стрічку, що вона сповнена людяності та прагнення до добра, попри натиск тоталітарної агресії росії. Вони зазначають, що у фільмі звучить "непохитний голос зсередини жорстокої війни", який закликає глядачів піклуватися про тих, хто пожертвував би своїм життям, щоб захистити людяність.

Прем'єра "Порцелянової війни" відбулася на Sundance 20 січня. Режисерами стрічки виступили американець Брендан Белломо та один з героїв фільму Слава Леонтьєв. А інший герой, Андрій Стефанов, взяв на себе роль оператора. 

Зазначимо, що торік на фестивалі Sundance приз глядацьких симпатій отримав український документальний фільм "20 днів у Маріуполі". Цього року стрічку Мстислава Чернова номінували на "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації