Українських жінок безплатно навчатимуть водити міські автобуси

Українських жінок безплатно навчатимуть водити міські автобуси Фото: Getty Images

В Україні запустять пілотний проєкт, в межах якого жінок навчатимуть водити міські та муніципальні автобуси. Це — спільна ініціатива Мінрегіону, Мінінфраструктури та представництва ООН "Жінки в Україні".

Мета пілотного проєкту — забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію водійок у сфері пасажирських перевезень. Таким чином хочуть компенсувати дефіцит кадрів у цій сфері, спричинений війною. У Мінрегіоні кажуть, що, за останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%. Це — близько 6000 співробітників. 

Ініціатива має створити нові робочі місця та можливості професійного розвитку для жінок у сфері громадського транспорту. Також вона має посприяти інтеграції стандартів щодо дотримання прав жінок на комунальних підприємствах, що займаються пасажирськими перевезеннями. 

Після проходження навчання жінки отримають кваліфікаційну картку водія (код 95), яка підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Крім того, на пілотних комунальних підприємствах проведуть цикл навчальних заходів щодо дотримання прав жінок на робочому місці, а також — загальний моніторинг дотримання цих прав серед підприємств, що беруть участь у проєкті. За результатами моніторингу дадуть рекомендації та план їх впровадження.

Нагадаємо, раніше жителька Києва, яку запросили на співбесіду у столичний метрополітен на посаду машиністки поїзда, розповіла про дискримінацію жінок та те, як їх відохочують працювати на цій посаді.

Читай також: "Оплата проїзду без валідатора запрацювала на 20 автобусних маршрутах Києва: перелік"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації