Укренерго попередило про шахраїв і фейки: подробиці

Укренерго попередило про шахраїв і фейки: подробиці Фото: unsplash.com

Укренерго попереджає про шахраїв, які в соцмережах лякають українців тим, що "світла не буде". Так невідомі створили фальшиву Facebook-сторінку з назвою компанії. Для залучення підписників вони використовують клікбейтні заголовки.

При цьому, щоб збільшити кількість підписників, шахраї також створили Telegram-канал, де нібито можна зробити запис в е-чергу для відвідання ТЦК.

Будьте обачними у виборі джерела інформації. І не переходьте за підозрілими посиланнями! — попередили енергетики.

Також мережею поширюється фейк про "зональні" відключення світла. Начебто різні міста будуть віднесені до різних зон, і в них буде різна тривалість відключень.

Укренерго попереджає, що ця інформація не відповідає дійсності. 

Це чергове ІПСО. Вигадка не має під собою жодних підстав, крім спроби отримати нових підписників на анонімні Telegram-канали, на яких не буде правдивої інформації, — сказали енергетики.

Українців просять користуватися тільки перевіреною інформацією про стабілізаційні відключення світла. Її можна знайти на сайтах Укренерго, Міненерго та обленерго. 

Офіційні сайти та сторінки установ:

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що ближче до кінця липня ситуація в енергосистемі України має дещо покращитись, а графіки відключень світла мають пом'якшити. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації