Укренерго скасувало "день без відключень світла" та заміри споживання електроенергії

Укренерго скасувало "день без відключень світла" та заміри споживання електроенергії Фото: unsplash.com

Укренерго скасувало заплановане на період з 9 по 24 липня вимірювання фактичного рівня споживання електроенергії в областях України. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Так, у вівторок, 9 липня, обмеження діятимуть протягом усієї доби для всіх регіонів України. За прогнозами енергетиків, з 05:00 до 14:00 обленерго застосовуватимуть дві черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 — чотири черги графіків, а в інші години — три черги. 

Раніше Укренерго планувало запровадити день без відключень світла у кожному регіоні протягом цих двох тижнів, щоб провести вимірювання фактичного споживання енергії. Планувалось, що у Києві споживання не обмежуватимуть 10 липня, а у Київській області — 11 липня.

Заміри скасували через великий дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання електроенергії через спеку. 

В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні, — кажуть в Укренерго.

Виміри фактичного поживання електроенергії планують провести пізніше, коли це дозволятиме ситуація в енергосистемі, та знизиться температура повітря.

Нагадаємо, через складну ситуацію з електроенергією у Київській області приведуть у робочий режим "Пункти незламності". У них має бути світло, доступ до інтернету та мобільного зв'язку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації