Укрпошта продає свій ретро-автопарк

Укрпошта продає свій ретро-автопарк Фото: телеграм-канал Ігоря Смілянського

Укрпошта продає свої старі автівки. Мета — зібрати кошти на оновлення автопарку, який, на жаль, знищують обстріли у прифронтових регіонах. Про це повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський. 

Загалом виставили на продаж 531 авто. Здебільшого вони датуються 1990-2000 роками випуску. Ці авто можуть поповнити автопарки колекціонерів або потрапити до рук волонтерів. 3–4 старі автівки можна переробити в одну на ходу.

Укрпошта продає свій ретро-автопарк
Фото: телеграм-канал Ігоря Смілянського

Продаж автомобілів здійснюють у форматі аукціону на платформі "Prozorro.Продажі". Серед лотів — авто іноземного виробництва (Hyundai Sonata, Peugeot, Mazda, Citroen, Volkswagen, KIA, Daewoo, Skoda, Volvo, Mercedes Benz), та російського, які закупили до війни та в радянські часи (МАЗ, ГАЗ, УАЗ, ЗІЛ).

Укрпошта продає свій ретро-автопарк
Фото: телеграм-канал Ігоря Смілянського

Автівки продаватимуть лотами від 9 до 134 одиниць за регіональним критерієм, тобто по всій країні. Вартість одного лота коливається від 42 тис. гривень до 1,1 млн гривень.

Ігор Смілянський відповів і на хейт, який отримала Укрпошта після новини про продаж автівок. За словами очільника компанії, передати ці машини безоплатно комусь з волонтерів чи ЗСУ просто неможливо.

Пояснюю: ми компанія, в якої акціонер — держава, і просто так передавати нічого не можемо. І, я думаю, не треба багато фантазії, щоб уявити, як ті самі активісти-антикорупціонери прибігли б (разом вже з БЕБ, прокуратурою і т. і.) писати про те, як з балансу державної компанії "зникла 531 автівка, в тому числі, мерседес", і неважливо, що йому 20 років. Саме тому є дуже простий і зрозумілий механізм — "Prozorro.Продажі", де всі бачать і товар, і ціну продажу. І саме ринок визначить, скільки і що коштує, — відповів Ігор Смілянський.

Укрпошта продає свій ретро-автопарк
Фото: телеграм-канал Ігоря Смілянського

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що автостанцію "Київ" біля залізничного вокзалу відреставрують за 70 млн гривень. Що передбачено у проєкті реставрації — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації