Укрзалізниця адаптувала застосунок для людей із порушеннями зору

Укрзалізниця адаптувала застосунок для людей із порушеннями зору Фото: pixabay.com

Укрзалізниця адаптувала свій мобільний застосунок для людей із порушеннями зору та зробила його більш інклюзивним. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Тепер користувачі можуть взаємодіяти з усіма елементами інтерфейсу застосунку за допомогою голосового керування та озвучення. Для цього всі кнопки, перемикачі, текстові поля та інші інтерактивні елементи були доповнені текстовими мітками, що описують їхні функції.

У застосунку Укрзалізниці озвучені функції купівлі квитка, інформація про поїзд, на який купили квиток, сума оплати та кількості отриманих "обіймашок".

Крім базової інформації, також впроваджено озвучення динамічної інформації, наприклад, описи блоків, повідомлення про неправильне введення даних тощо. Додатково було збільшено клікабельні зони в інтерактивних елементах застосунку задля легшої взаємодії з ними.

Елементи інтерфейсу застосунку відтепер мають оптимальну контрастність, а текст не втрачає чіткості та верстки при його збільшенні в налаштуваннях гаджета, — розповіли в Укрзалізниці.

Також розробники додали темну тему. 

Для того, щоб у застосунку з'явилися нові функції, треба його оновити.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського залізничних вокзалів з'явились оповіщення жестовою мовою.

Читай також: "Укрзалізниця створить перший інклюзивний вагон для пасажирів на кріслах колісних: яким він буде"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації