"Укрзалізниця" оголосила "залізну" українізацію

"Укрзалізниця" оголосила "залізну" українізацію Фото: "Укрзалізниця"

У компанії зазначають, що наразі час назавжди позбутися імперського радянського минулого та повністю українізувати залізницю. 
 
Спочатку планується перейменувати "Південну" та "Південно-Західну" залізницю, адже дві потужні українські залізниці отримали назви, що не мають нічого українського з географічного погляду, адже стосувалися напрямку відносно Москви. Надалі перейменують також зупинки та станції. 

Зараз, переосмислюючи минуле, ми прямуємо в майбутнє. Час позбутися неприйнятних назв станцій і зупинок. Разом із органами місцевого самоврядування ми підготуємо необхідні пропозиції та виберемо для них патріотичні назви, назви, прив'язані до історичної місцевості, назви  на честь видатних українців, героїв, наших історичних постатей, – зазначають в "Укразалізниці". 

Також змінять і нумерацію кілометражу: тепер відлік українських залізниць буде починатися від Центрального вокзалу станції "Київ-Пасажирський", де встановлено нульову позначку. 

Протягом 2023-2024 років російська мова зникне з написів на вагонах та квитках, вони будуть тільки українською та англійською. 

Також планується перехід від радянської системи залізничних умовних позначень та сигналів до загальноєвропейської. Для цього буде змінено не лише їхній вигляд, а й всю технічну та експлуатаційну документацію. 

 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_8596.JPG - Дмитро Бачинський
Редактор новин та SMM ТиКиїв. Люблю говорити про важливе для Києва достовірно та швидко.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації