Укрзалізниця створить перший інклюзивний вагон для пасажирів на кріслах колісних: яким він буде

Укрзалізниця створить перший інклюзивний вагон для пасажирів на кріслах колісних: яким він буде Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються кріслом колісним. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Згідно з проєктом, в інклюзивному вагоні буде чотири окремих купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на кріслах колісних та ті, хто їх супроводжує.

У кожному купе встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло. Також буде пульт для регулювання освітлення, кнопка виклику провідника та пристрій гучномовного зв'язку. Окремі спальні місця передбачені для супровідників — вони не відрізнятимуться від звичайного місця в купе.

Укрзалізниця створить вагон для пасажирів на кріслах колісних
Зображення: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Також вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група й інші приміщення матимуть параметри для зручного пересування на кріслі. Крім того, вагон обладнають системами кондиціювання повітря, опалення й іншими стандартними для модернізованих вагонів елементами.

Інклюзивний вагон спроєктують у співпраці з громадськими організаціями та людьми, для яких він призначений. Його планують виготовити на власних потужностях Укрзалізниці. Перший такий вагон компанія планує випустити наступного року.

Укрзалізниця створить вагон для пасажирів на кріслах колісних
Зображення: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Загалом, кажуть в Укрзалізниці, що їхній парк вже налічує 50 вагонів, які мають окремі купе для перевезення людей на кріслах колісних й інші зручності.

Нагадаємо, у швидкісних поїздах та на екранах київського та львівського залізничних вокзалів з'явились оповіщення жестовою мовою. Вони повідомляють людей з порушеннями слуху про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах й іншу важливу інформацію.

Читай також: "Як виглядає перший дитячий вагон Укрзалізниці: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації