Укрзалізниця змінить правила перевезення тварин у поїздах

Укрзалізниця змінить правила перевезення тварин у поїздах Фото: Freepik

Цього тижня у мережі набула розголосу історія про нацгвардійця Валерія і його службового лабрадора Ермі. Боєць з собакою були змушені понад 2,5 години їхати в тамбурі "Інтерсіті" з Києва до Чернігова. Військового не пустили до вагону через великі розміри собаки.

Скандал в Укрзалізниці через військового з собакою
Фото: UAnimals

На скандал швидко відреагували в Укрзалізниці. За словами перевізника, бійця не пустили до вагона через чинні правила, за якими в "Інтерсіті" не можна перевозити тварин, вищих за 45 сантиметрів у холці. Таке правило діє через брак місця на пасажирських багажних місцях. Нацгвардія ж додала, що військовослужбовець добровільно стояв у тамбурі, бо не хотів порушувати правила, а чекати купейного вагона, де можна їхати з лабрадором, не мав часу.

Через широкий розголос про це дізналися зоозахисники UAnimals. Щоб у майбутньому в поїздах не виникало таких ситуацій, активісти організації ініціювали зустріч з представниками Укрзалізниці. Разом вони обговорили спільне бачення та можливі дії.

Меморандумів не буде, одразу беремося до діла. Перше — спільно оновимо деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами. Друге — організуємо соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами. Правила існують для того, щоби їх дотримуватись, але іноді реалії спонукають переглядати правила. Радіємо, що Укрзалізниця це підтримує, — заявили в UAnimals.

У межах співпраці UAnimals разом з Укрзалізницею напрацюють оновлені правила перевезення тварин у поїздах. Про подальші кроки й результати в цьому питанні зоозахисники інформуватимуть додатково.

Раніше "ТиКиїв" писав, що на входах і виходах столичного метро посилять заходи безпеки. Що саме передбачено — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації