Усі закупівлі на відбудову Київщини перевірятимуть правоохоронці

Усі закупівлі на відбудову Київщини перевірятимуть правоохоронці Фото: gettyimages

Прокуратура, нацполіція, СБУ, БЕБ та ДБР проводитимуть повну перевірку всіх тендерів та закупівель з відбудови інфраструктури Київщини, повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він зазначив, що прозорої відбудови без корупції вимагають від столичної влади міжнародні партнери та громадяни. Саме тому Кравченко звернувся до правоохоронних органів Київщини, аби ті перевіряли кожну громаду, замовників та підрядників, які реалізовували та реалізують проєкти відновлення.

Будуть виявлені факти зловживань — відповідатимуть усі причетні, незалежно від статусу та посад. Збитки, нанесені державі, в разі встановлення таких фактів, теж доведеться відшкодовувати. Як начальник Київської обласної військової адміністрації максимально сприятиму цьому, — зазначив Кравченко.

Повідомляється також про те, що нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови буде здійснювати координаційна рада за участю іноземних фахівців. До цього процесу також запрошують долучатися громадські організації, що опікуються питаннями відновлення. 

Відбудова Київщини
Фото: фейсбук RuslanKravchenko

Також відомо, що планують запровадити нові цифрові інструменти у сфері будівництва.

Зокрема йдеться про ВІМ-технології, які сприятимуть прозорості та ефективності фінансових витрат під час будівництва. Система передбачає збір і комплексну обробку всієї архітектурно-конструкторської, технологічної, економічної та іншої інформації про об'єкт, — додав начальник Київської ОВА.

ВІМ-технології мають законодавчо запровадити народні депутати. Повідомляють, що за допомогою цих технологій можна буде оптимізувати витрати на будівництво та мінімізувати випадки корупції в цій сфері.

Раніше ми також інформували про те, що власники зруйнованого житла на Київщині можуть подати заявку на відшкодування в "Дії".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації