В Ірпені відкрили ліцей, який був майже повністю зруйнований окупантами

В Ірпені відкрили ліцей, який був майже повністю зруйнований окупантами Фото: Київська ОВА

В Ірпені відкрили ще один відбудований навчальний заклад. Це Ірпінський ліцей № 3, який до війни був найбільшим навчальним закладом міста.

В Ірпені відкрили ліцей, який найбільше постраждав від війни
Фото: Київська ОВА

Під час бойових дій на Київщині ліцей № 3 зазнав найбільших руйнувань серед міських навчальних закладів. Рівень ушкоджень становив близько 75%. Внаслідок щоденних прильотів була знищена покрівля, вигоріли приміщення на трьох поверхах, фасади, стіни, вікна.

Та вже сьогодні в ліцей готові повернутися учні. Заклад повністю відбудували. Кошти на відновлення надав фонд UNICEF. Це майже 5 млн євро. Допомогу надавали і меценати.

В Ірпені відкрили ліцей, який найбільше постраждав від війни
Фото: Київська ОВА

У межах відновлюваних робіт у закладі повністю оновили матеріально-технічну базу, облаштували нові комунікації, провели роботи з термомодернізації фасаду, облаштували укриття. 

В Ірпені відкрили ліцей, який найбільше постраждав від війни
Фото: фейсбук Андрія Кравчука

Крім того, були збудовані футбольні поля, мультифункціональний майданчик, майданчик для петанку, зона силового фітнесу та TRX, дві ігрові спортивні зали.

На сьогодні ліцей повністю готовий приймати школярів. Очікується, що на навчання повернуться 1,5 тис. дітей. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

В Ірпені відкрили ліцей, який найбільше постраждав від війни
Фото: Київська ОВА

Зазначимо, що під час повномасштабної війни в Київській області було зруйновано та пошкоджено 238 закладів освіти. Із них уже відновили повністю або частково 193 заклади.

Раніше "ТиКиїв" писав, що бізнес Японії готовий долучитися до відбудови України та пропонує низку сучасних технологій, що сприятимуть прискоренню відновлення. Одну з них хочуть впровадити у Бучі. Там планують виробляти зелений водень. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації