В одному з озер Києва знайшли рідкісну червонокнижну рослину

В одному з озер Києва знайшли рідкісну червонокнижну рослину Фото: Київський еколого-культурний центр

В озері Відро Голосіївського району Києва, що вважається найчистішим озером столиці, знайшли рідкісну рослину, занесену до Червоної книги України — альдрованду пухирчасту. Про це повідомили на офіційній сторінці Київського еколого-культурного центру в фейсбуці.

У Києві знайшли рослину, якій загрожує знищення
Фото: Київський еколого-культурний центр

Альдрованда — це дрібна багаторічна трав'яниста рослина. Вона занурена у воду, але не має коренів та вільно плаває у водоймі.

Харчується ця рослина комахами. Альдрованда ловить, а потім перетравлює дрібних водяних личинок та ракоподібних.  

На жаль, цій рідкісній рослині, як і самому озеру Відро, загрожує знищення. Тому для їхнього збереження тут хочуть створити заказник.

На скільки нам відомо, це місце у планах групи забудовників, яких пов'язують з іменами олігархів Хмельницького та Іванова. Тому, щоб зберегти унікальну рослину та чудове озеро, депутат Київради Леся Пинзеник разом з КЕКЦ планує підготувати проєкт рішення Київради на створення тут заказника, — повідомляє Київський еколого-культурний центр.  

У Києві знайшли рослину, якій загрожує знищення
Фото: Київський еколого-культурний центр

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці в незаконному видобутку корисних копалин викрили 63-річного директора одного з комунальних підприємств. Він видобував суглинку в урочищі Церковщина, котре віднесено до природно-заповідного фонду та оголошено ландшафтним заказником місцевого значення. Подробиці читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації