В "Охматдиті" відкрили відремонтоване укриття, де можна лікувати дітей під час тривог

В "Охматдиті" відкрили відремонтоване укриття, де можна лікувати дітей під час тривог Фото: facebook.com/ndslohmatdyt

У дитячій лікарні "Охматдит" офіційно відкрили відремонтоване укриття, у якому можна продовжувати лікування дітей під час повітряних тривог. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Укриттям для сотень дітей, батьків та медпрацівників "Охматдиту" слугує місце під одним з корпусів лікарні. Під час повітряних тривог сюди інколи спускаються близько 120 людей. Багатьом з маленьких пацієнтів необхідно продовжувати медичні процедури навіть під час атак, і саме це приміщення — найближчий варіант. Також поряд з пацієнтами та їхніми близькими перебуває персонал лікарні, який продовжує працювати за будь-яких обставин. 

Капітальний ремонт укриття тривав понад два місяці. До нього долучилася команда та друзі "Охматдиту", а також благодійники.  Зокрема, військовослужбовці Держспецтрансслужби, БФ "Мистецька ініціатива", ГО "Дитинство без СНІДу", команда "Благодійного Куражу" тощо.

0 / 0

В укритті пофарбували стелю та стіни, демонтували стару підлогу, поставили необхідні меблі та проклали інженерні мережі, облаштували санвузли та кімнати для відпочинку, замінити систему вентиляції. Також там тепер є нові іграшки, різноманітні ігри, книги, розмальовки, телевізор та інтернет для дозвілля дітей. Крім того, в укритті є все необхідне обладнання для підтримки безперервного лікування. 

Завдяки спільним зусиллям укриття "Охматдиту" має всі необхідні умови для комфортного перебування діток, батьків та медперсоналу в разі небезпеки, — кажуть в "Охматдиті".

Нагадаємо, в одній з київських гімназій створили укриття на 800 людей зі спортзалом та кімнатами для навчання. Коли тривоги немає, у цьому приміщенні проводять заняття з єдиноборств для дітей.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації