UAME закликає зберегти можливість виїзду за кордон для свідомих діячів культури

UAME закликає зберегти можливість виїзду за кордон для свідомих діячів культури Фото: Getty Images

В UAME (Всеукраїнська асоціація музичних подій – ред.) зазначають, що після нещодавнього скандалу зі стендапером Андрієм Щегелем у суспільстві виникає запит на повну заборону виїзду артистів і митців за кордон. 

Однак в організації вважають, що наразі концерти, вистави та літературні вечори — це переважно благодійні та просвітницькі івенти, а не просто розваги. Заборона на виїзд може підірвати всі досягнення культурної дипломатії і загрожувати десяткам благодійних та просвітницьких подій по всьому світу.

Через недобросовісність окремих особистостей, які зрадили країну, не мають страждати інші свідомі представники культурної сфери, які завжди сумлінно дотримувались умов виїзду і строків повернення. Тому ми просимо всі організації, театри, артистів і митців розповісти власні історії, як ви допомогли Україні за цей рік, скільки роботи було зроблено і які цифри зібрано. Використовуйте хештег #культурнийшлях та відмічайте Міністерство культури, Офіс Президента, Верховну Раду України, Міністерство оборони, – звертаються в UAME.
 

Також організація вимагає притягнути до відповідальності тих, хто порушив умови дозволу на виїзд за кордон і зрадив Україну.

Наразі до ініціативи долучились Сергій Жадан, фестиваль Atlas, Music Export Ukraine, творче об'єднання ARTLIVE та інші діячі культурного фронту.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_8596.JPG - Дмитро Бачинський
Редактор новин та SMM ТиКиїв. Люблю говорити про важливе для Києва достовірно та швидко.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації