В Україні дозволили пускати домашніх тварин в укриття: на яких умовах

В Україні дозволили пускати домашніх тварин в укриття: на яких умовах Фото: instagram.com/pani_chloe

Міністерство внутрішніх справ скасувало норму, яка забороняла брати домашніх тварин в укриття. Про це повідомила зоозахисна організація UAnimals

Раніше українців часто не пускали в укриття під час повітряних тривог разом із домашніми улюбленцями. Один із найгучніших таких випадків стався у Києві, коли дітей не пустили у сховище з маленьким собакою і над їхніми головами вибухнула ракета. 

Як пояснюють в UAnimals, проблема була у старому наказі МВС, який забороняв пускати тварин в укриття. У грудні 2023 року зоозахисники звернулися до керівництва МВС та запропонували змінити цю норму. 

І от сьогодні з Офіційного вісника України стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ скасувало норму про недопуск тварин в укриття, — повідомили в UAnimals.

Йдеться про наказ "Про внесення змін до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту" від 10 січня 2024 року.

У документі йдеться про те, що люди, які приходять в укриття з домашніми тваринами, мають розміщуватися в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.

Також людина, яка привела тварину, має постійно за нею наглядати та забезпечувати для неї необхідні умови. Власники тварин мають дбати про безпеку свого улюбленця, інших людей, тварин та майна. Вони мають дотримуватися вимог санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил.

Тварини, які можуть становити небезпеку, мають бути з повідцем, а окремі породи, які внесені до відповідного реєстру, — бути в наморднику.

Зоозахисники зазначили, що наказ внесений до єдиного реєстру державних нормативних актів, але поки не набрав чинності. Це відбудеться після його офіційної публікації.

Нагадаємо, в Україні створили платформу, яка допоможе безпритульним котикам знайти домівку і нову родину. Для кожної тварини створили профіль з фотографіями та коротким описом про неї. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації