В Україні хочуть запустити авіарейси з аеропорту біля словацького кордону

В Україні хочуть запустити авіарейси з аеропорту біля словацького кордону Фото: фейсбук-сторінка авіакомпанії Air Ocean Airlines

Українська авіакомпанія Air Ocean Airlines заявила про готовність відновити польоти в Україні. Про це повідомляє avianews з посиланням на директора авіакомпанії В'ячеслава Геріги.

Для польотів авіакомпанія готова використати два розроблені в Україні літаки Ан-148. Вони використовувалися ще до повномасштабної війни.

За словами В'ячеслава Геріги, Air Ocean Airlines могла б відкрити польоти з аеропорту Ужгорода, якщо це буде визнано безпечним. Аеропорт упритул розташований до словацького кордону, і літак одразу після зльоту потрапляє у повітряний простір країни — члена НАТО. Тому в авіакомпанії вважають можливим відновлення польотів.

Аеропорт "Ужгород" розташований біля підніжжя Карпатських гір з боку Словаччини та відносно захищений зі сходу. Злітно-посадкова смуга має розміри 2038 х 40 м, що задосить для безпечного виконання зльотів та посадок на літаках Ан-148-100Е, — йдеться в обґрунтуванні авіакомпанії, яке вона направила українській владі.

Звичайно, поки українська влада не визнає польоти безпечними, повітряний простір не відкриють. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що ірландська авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості авіарейсів в Україну до кінця цього року. Вони можуть розпочати свою роботу в аеропортах Києва та Львова.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації