В Україні представили політику захисту дітей від насильства

В Україні представили політику захисту дітей від насильства Фото: unsplash.com

Благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка Україна" представив адаптовану політику захисту дітей та молоді у форматі ілюстрованого гайда.

У цьому гайді доступною мовою розповідають про те, як розпізнавати ситуації та ознаки фізичного, емоційного або сексуального насильства стосовно дітей і підлітків.

В організації кажуть, що для дорослих такі політики існують багато де. Вони окреслюють межі допустимої поведінки, щоб запобігти насильству. Тому важливо, щоб діти також розуміли, як розпізнати різні види порушення їхніх прав та особистих кордонів.

Батьки можуть разом із дітьми на життєвих прикладах розібрати як комікси, так і вправи, розроблені у межах Політики. Адже захист дітей — це справа кожного дорослого, — каже радниця з питань захисту дітей та молоді "СОС Дитячі Містечка".

Зокрема, один із розділів цієї політики присвячений випадкам, коли дорослі нехтують потребами дитини. Наприклад, відмовляють у допомозі, захисті, забезпеченні їжею, одягом, лікуванні тощо.

Також розглядаються ситуації, коли порушують право на недоторканість приватного життя дитини: повідомляють особисту інформацію, обшукують особисті речі, стежать, читають листування та інше.

У "СОС Дитячі Містечка Україна" кажуть, що цей документ є першим подібним гайдом, створеним фахівцями із залученням дітей, зважаючи на їхні спостереження та історії. 

Читай також: "Турбота. Назустріч киянам": яку допомогу може надати столиця"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації