В Україні стартувала кампанія психологічної підтримки дітей в укриттях: що вона передбачає

В Україні стартувала кампанія психологічної підтримки дітей в укриттях: що вона передбачає Фото: твіттер Олени Зеленської

Міністерство освіти і науки України разом із Фондом Східна Європа запустили кампанію #BraveKidsUkraine. Її мета — створити комфортні психологічні умови для перебування дітей в укриттях.

У межах кампанії відомі люди, лідери думок, музиканти, актори та блогери записують короткі відеоролики. Відео містять слова підтримки, побажання, вправи, ігри та цікаві завдання — усе легко повторити, перебуваючи у сховищі. Ці ролики допоможуть дітям відволіктися та не нервувати в укриттях.

Ідея кампанії належить Фонду Східна Європа. Вона з'явилася, коли організація у вересні минулого року почала облаштовувати укриття в навчальних закладах. Спілкуючись із дітьми та освітянами, експерти проєкту зрозуміли, наскільки важливим є не лише побутовий, а й психологічний комфорт школярів у таких приміщеннях.

Ще торік ми усвідомили, що проблема подолання стресу під час повітряної тривоги стоїть дуже гостро. Тому ми з психологинею Світланою Ройз розробили для вчителів безоплатний онлайн-курс, присвячений психологічній безпеці. А зараз — з початком нового навчального року — вирішили запровадити цю нову ініціативу. Бо розуміємо і знаємо, наскільки це важливо, — наголосив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Одним із перших, хто підтримав кампанію #BraveKidsUkraine, став міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. У відеозверненні до дітей він наголосив, що боятися — це нормально і для дорослого, і для дитини. Навіть супергерої часом сумують й почуваються невпевнено.

Для нас важливо не лише забезпечити школярів сховищами, а й створити комфортні умови для перебування в них. Я пишаюся українськими дітьми — поколінням сміливих та надзвичайно стійких людей. Тож цю кампанію ми запустили для кожної української дитини: від дошкільнят до підлітків, адже хочемо, щоби попри все вони почувалися в укритті впевнено і спокійно, — зазначив Оксен Лісовий.

 

Впоратися зі стресом та віднайти внутрішні сили дітям вже допомагають переможці "Євробачення-2022" Kalush Orchestra, переможниця "Євробачення-2016" Джамала, волонтер Сергій Притула, а також відомі британці — актор Стівен Фрай і дитяча письменниця, телеведуча BBC Нікола Девіс.

Перелік лідерів думок, які підтримали #BraveKidsUkraine, постійно збільшується. Вони пропонують дітям не лише слова підтримки, а й цікаві завдання, вправи, ігри та челенджі. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Мотивуючі відео зі словами підтримки від відомих людей дітям є у вільному доступі на YouTube. Знайти їх можна тут.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Google та Дія.Освіта запускають оновлений курс "Основи АІ". Він буде цікавим для людей, які хочуть опанувати штучний інтелект, але не знають, з чого почати. Детальніше про цей курс читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації