В Україні вийшов документальний фільм про порятунок тварин з деокупованої Київщини та Харківщини

В Україні вийшов документальний фільм про порятунок тварин з деокупованої Київщини та Харківщини Кадр із фільму "У пошуках Ніки". Джерело: фейсбук-сторінка Олени Зеленської

В Україні вийшов документальний фільм "У пошуках Ніки" режисера Станіслава Капралова. Ця стрічка розповідає про дії росіян щодо тварин та порятунок чотирилапих під час повномасштабного вторгнення. Про вихід фільму повідомила перша леді України Олена Зеленська, яка підтримувала цей проєкт.

Ідея зняти стрічку прийшла до Станіслава Капралова на початку повномасштабної війни. Під час евакуації його собака Ніка злякалася вибухів і втекла. Шукаючи її, режисер на власні очі побачив скільки злочинів щодо тварин вчинила російська армія на Київщині. Це і спонукало його взятися за документацію цих злочинів по всій країні, щоб через історію невинних істот показати справжнє нутро росіян.

В Україні вийшов документальний фільм про порятунок тварин з Київщини та Харківщини
Кадр із фільму "У пошуках Ніки". Джерело: фейсбук-сторінка Олени Зеленської

Знімальна група задокументувала понад 50 годин унікальних і важких матеріалів. Її члени були першими, що прибули з камерами на звільнені території Бучі та Ірпеня, а також проводили евакуацію тварин під час обстрілів на Харківщині. Сам процес знімання бул надзвичайно складним, адже знімальна група неодноразово потрапляла під обстріл російських окупантів.

Фільм "У пошуках Ніки" висвітлює жахливі історії про вбитих домашніх собак, коней, що згоріли живцем, та розстріляних страусів, яких окупанти вбивали заради розваги. Та разом з цим стрічка розповідає і про героїзм українців. Разом із волонтерами знімальній групі вдалося врятувати сотні тварин і евакуювати десятки з них за кордон.

В Україні вийшов документальний фільм про порятунок тварин з Київщини та Харківщини
Кадр із фільму "У пошуках Ніки". Джерело: фейсбук-сторінка Олени Зеленської

У листопаді фільм "У пошуках Ніки" дебютував у Нью-Йорку на фестивалі DOC NYC, а в березні був представлений у програмі швейцарського фестивалю FIFDH Geneva. Цього літа стрічку покажуть на великому азійському з'їзді Green Asia Network у Південній Кореї, де зберуться провідні зоо- та екозахисники світу.

Права на показ фільму вже придбали Латвія, Південна Корея, Японія, Швейцарія, Фінляндія, Іспанія, Норвегія, Австрія, Франція, Бельгія та країни Середнього Сходу. Зараз також триває фінальній етап переговорів з однією з найбільших стримінгових платформ.

Українці ж зможуть подивитися фільм "У пошуках Ніки" безоплатно. Стрічка доступна до перегляду в ютубі.

Ми довго думали, як саме зробити прем'єру в Україні. Чому думали? Бо не хотіли виходити ані в прокат, ані на платних платформах. У нас є глибоке переконання, що під час війни, українцям потрібно дати можливість подивитися фільм безкоштовно, – зазначив Станіслав Капралов.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відбудеться фестиваль американського кіно "Незалежність". Які фільми на ньому представлять — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації