В Україні запустили онлайн-проєкт "Музей фрагментів війни"

В Україні запустили онлайн-проєкт "Музей фрагментів війни" Фото: thewarfragments

У Києві створили онлайн Музей фрагментів російсько-української війни. Особливість проєкту, в тому, що всі "Артефакти незламності" поміщені у прозорі куби.

Як повідомляють організатори, проєкт THE War Fragments Museum народився з бажання дати голос цивільним особам, які постраждали від російського вторгнення, і підвищити обізнаність про його наслідки. Зокрема на платформі можна дізнатися подробиці 300 історій української незламності. 

Предмети війни підвішені в глянцевих прозорих кубах. Кожен кубик представляє історію виживання, яка відображає особистий досвід тих, хто постраждав від війни. Команда проєкту подорожувала Україною, деокупованими містами та селами, територіями, які найбільше постраждали, щоб зібрати історії та об’єкти, які їх репрезентують.

В онлайн-музеї можна побачити частину приладової панелі однієї з машин, що горіла у Гостомелі.

Елементи війни
Фото: thewarfragments
Елементи війни
Фото: thewarfragments

У наступний куб поклали шматок зруйнованого асфальту з місця, де внаслідок ракетного удару загинула лікарка з клініки Охматдит. Її автомобіль згорів на вулиці Володимирській. Вона вирушила на роботу попри обстріли, адже о 9 ранку мала бути біля своїх маленьких пацієнтів...

Артефакти війни
Фото: thewarfragments
Війна в Україні
Фото: thewarfragments

На сторінках музею можна побачити уламок знищеної "Мрії", шматок дитячої іграшки, яка була знайдена на місці прильоту ракети у Києві, та багато інших артефактів війни. 

0 / 0

Як повідомляють організатори проєкту, всі артефакти планують продати на аукціоні, а вилучені кошти спрямують на благодійність. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації