В Україні запустили проєкт "ОНКОсвідомість" на підтримку українців у боротьбі з раком

В Україні запустили проєкт "ОНКОсвідомість" на підтримку українців у боротьбі з раком Фото: Національний інститут раку

Національний інститут раку повідомляє, що напередодні місяця обізнаності про колоректальний рак (КРР; рак товстої кишки – прим. ред.) розроблено перший цикл програм у межах проєкту "ОНКОсвідомість". Перші сім інформаційних програм про КРР будуть зʼявлятися щодня протягом тижня на YouTube-каналі проєкту за посиланням.

"За даними Національного канцер-реєстру, колоректальний рак посідає друге місце в структурі захворюваності та смертності в Україні. Щороку вперше виявляють приблизно 15 тисяч нових випадків КРР. З тих пацієнтів, у кого вперше виявили КРР, приблизно 25% не проживають одного року. Ми маємо говорити з людьми про рак. Відверто, прозоро, постійно, свідомо. Говорити, щоб якісно проінформувати та своєчасно виявити; говорити, щоб підтримати; говорити, щоб допомогти побороти",  – розповідає в. о. генеральної директорки НІР Олена Єфіменко.

В інституті вважають, що проєкт дасть змогу розширити межі обізнаності про рак – тисячі українців отримають спеціалізовану інформацію.

У випусках можна отримати вичерпні відповіді не лише про важливість своєчасної діагностики раку, а й про те, як і коли необхідно її проводити, як стабілізувати психологічний стан хворого, як обрати свого лікаря та не помилитися в терапії.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_8596.JPG - Дмитро Бачинський
Редактор новин та SMM ТиКиїв. Люблю говорити про важливе для Києва достовірно та швидко.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації