В Укренерго розповіли, коли пом'якшать графіки відключень світла

В Укренерго розповіли, коли пом'якшать графіки відключень світла Фото: unsplash.com

Ближче до кінця липня ситуація в енергосистемі України має дещо покращитись, а графіки відключень світла мають пом'якшити. Про це повідомив член наглядової ради Укренерго Юрій Бойко.

За його словами, енергетики прогнозували, що червень і липень будуть найважчими місяцями для енергосистеми країни. Зокрема, через спеку, яка призвела до збільшення навантаження на систему.

Водночас приблизно у 20-х числах липня дефіцит електроенергії в Україні має зменшитись завдяки тому, що з ремонту виведуть низку об'єктів, які виробляють електроенергію.

Також ближче до кінця місяця очікується зниження температури, завдяки чому зменшаться обсяги споживання електроенергії.

Є низка позитивних очікувань в частині виходу з ремонту енергетичного обладнання, яке виробляє електроенергію. Також традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури, — зазначив Бойко.

Він додав, що завдяки цим двом факторам графіки відключень світла мають суттєво пом'якшитися. Швидше за все, дефіцит електроенергії все одно буде, але суттєво меншим, ніж зараз.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що світлофори у столиці працюватимуть навіть під час стабілізаційних та аварійних відключень електроенергії. Для цього поряд  з ними встановлюють шафи резервного живлення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації