Від влади Києва вимагають збільшити кількість громадських вбиралень та зробити їх безплатними

Від влади Києва вимагають збільшити кількість громадських вбиралень та зробити їх безплатними Фото: kyivcity.gov.ua

До столичної влади звернулись із проханням збільшити кількість громадських вбиралень у місті та зробити користування ними безплатним. Відповідну петиції створили на сайті Київради.

Авторка звернення зазначає, що в Києві існує значна проблема з доступом до громадських вбиралень. Як мешканці, так і гості міста, стикаються з незручностями через недостатню кількість туалетів на вулицях, у парках та в інших громадських місцях.

Особливо ця проблема стосується літніх людей, людей з дітьми, людей з інвалідністю та туристів, — йдеться у петиції.

Щоб розв'язати цю проблему, авторка звернення вимагає від міської влади збільшити кількість громадських вбиралень у ключових локаціях міста. Йдеться про парки, площі, зупинки громадського транспорту, пішохідні зони, туристичні маршрути тощо.

Також просять забезпечити належне обслуговування, чистоту та доступність цих вбиралень, зокрема і для людей з інвалідністю.

А ще — розглянути можливість зробити користування громадськими вбиральнями або взагалі безплатним, або більш доступним для всіх.

Зазначимо, що у застосунку "Київ Цифровий" можна завантажити мапу громадських вбиралень міста. На ній позначені локації вбиралень, вказана вартість користування ними та режим роботи.

Читай також: "У КМДА відповіли на петицію про встановлення захисних екранів на платформах метро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації