Від заснування до відбудови: у Києво-Печерській лаврі презентували унікальне видання

Від заснування до відбудови: у Києво-Печерській лаврі презентували унікальне видання Фото: Ян Лагодзки та Суспільне Новини

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" та Благодійний Фонд "Українська Лавра" презентували унікальне видання "Велика історія Великої церкви".

Книга про церкву
Фото: Ян Лагодзки та Суспільне Новини

Випуск містить авторські й дослідницькі матеріали про історію 950-річного Успенського собору.

Книга про церкву
Фото: Ян Лагодзки та Суспільне Новини

Гортаючи сторінки видання, ви не просто дізнаєтеся про минуле храму, його велич і роль у формуванні української ідентичності та духовності. Ви відчуєте причетність до епохальних подій та відкриєте нові імена. Тих подій, що змінювали форми собору, але ніколи не змінювали його сутність. Ті імена, що стали символами його створення, збереження та відновлення» — розповів в.о. гендиректора Заповідника Максим Остапенко Maxym Ostapenko.

Історія відбудови Успенського собору передусім розповідає про архітекторів, археологів, істориків, мистецтвознавців, реставраторів, інженерів та будівельників, завдяки яким вдалося зберегти національну святиню України. 

Книга про церкву
Фото: Ян Лагодзки та Суспільне Новини

Над книгою працював колектив науковців під керівництвом Любомира Михайлини, доктора історичних наук, провідного наукового співробітника Заповідника.

Раніше ми писали, що омбудсман розповів про ймовірні порушення на території "Києво-Печерської лаври".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації