Вийшов трейлер біографічного фільму "Малевич" про видатного художника-авангардиста

Вийшов трейлер біографічного фільму "Малевич" про видатного художника-авангардиста Кадр з фільму "Малевич"

Кінокомпанія 435 Films Distribution опублікувала перший трейлер біографічного фільму "Малевич" режисерки Дар'ї Онищенко. Прем'єра стрічки відбудеться 1 листопада на кінофестивалі "Молодість", а у широкий кінопрокат вона вийде навесні 2025 року.

Фільм розповідає про життя видатного художника-авангардиста Казимира Малевича: від виставки "0-10", де був представлений супрематизм, до пізнього періоду творчості митця, коли він викладав у Київському художньому інституті.

Що стоїть за "Чорним квадратом", намальованим у 1915 році одержимим художником Казимиром Малевичем? Для конкурентів — шахрайство, для радянської влади — таємний код, для однієї жінки — любовний лист, а для народу України — пророцтво…" — йдеться в описі стрічки.

Фільм зосереджується на дослідженні українського походження художника та українській частині його творчості, до цього мало вивченій. Саме під час фільмування вдалося встановити точне місце народження Казимира Малевича у Києві.

Історичні події, показані у фільмі "Малевич", переплітаються із сучасністю та російсько-українською війною. 

Ідея належить продюсерці Анні Паленчук. Вона ж написала сценарій разом із режисеркою Дарією Онищенко. Також над стрічкою працювала мистецтвознавиця та авторка книжок про Малевича Тетяна Філевська.

Головні ролі виконали актори театру імені Івана Франка: Віталій Ажнов, Христина Корчинська, Марина Кошкіна та Олександр Новіков. Також у фільмі зіграли Олексій Горбунов, Ірма Вітовська-Ванца, Костянтин Темляк та Дарія Творонович. 

Нагадаємо, 53-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" триватиме з 26 жовтня до 3 листопада. Він пройде під гаслом "Кіно, що залишає сліди". Цьогоріч програма фестивалю буде сфокусована на дебютних стрічках режисерів, представлять хіти міжнародних кінофестивалів.

Читай також: "Український фільм "Порцелянова війна" номінували на премію кінокритиків США"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації