Випустили артбук про те, як воювала та бешкетувала еліта Києва 100 років тому

Випустили артбук про те, як воювала та бешкетувала еліта Києва 100 років тому Фото надане видавництвом "Стилет і стилос"

Видавництво "Стилет і стилос" випускає артбук "Столиций Київ: як воювала, творила і бешкетувала наша еліта 100 років тому". Його презентація відбудеться 27 жовтня у книгарні "Сенс" на Хрещатику.

У видавництві кажуть, що "Столиций Київ" — це зізнання у любові місту, яке стало серцем української державності.

Це спроба показати Київ справжнім, наповненим українським змістом, всупереч ворожим міфам про його "споконвічний російський дух", — зазначають там.

Авторки книги — історикиня Тетяна Швидченко, літературознавиця Діана Андрієвська та художниця Надія Харт. Вони зосередились на трьох аспектах життя столиці: військово-політичному, мистецькому та літературному.

Героями видання стали воїни, політики, митці, письменники та громадські діячі, які творили нову українську державу і нове мистецтво у 1917-1921 роки. Серед них — Симон Петлюра, Михайло Омелянович-Павленко, Всеволод Петрів, Людмила Старицька-Черняхівська, Василь Кричевський, Софія Русова, Микола Зеров, Валер'ян Підмогильний та інші видатні особистості.

Фото надане видавництвом "Стилет і стилос"

Артбук розповість про улюблені ресторани та цукерні Дмитра Донцова, адреси для шопінгу Георгія Нарбута та перші кроки до створення київського метро від інженерів Павла Скоропадського. 

Презентація артбуку "Столиций Київ" стане своєрідним "вікном" у Київ початку XX століття, вулиці якого бачили буремні події днів країнської революції.

  • КОЛИ? 27 жовтня, 17:00
  • ДЕ? Книгарня "Сенс", вул. Хрещатик, 34

Нагадаємо, на вулиці Жилянській відкрилася триповерхова книгарня "КнигоЛенд".  Власники позиціюють її як культурний простір, де продають книжки, каву і вино. У локації є затишні балкони та сцена для презентацій.

Читай також: "Книга захиснику": кияни можуть передати книги пораненим військовим"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації