Віталій Кличко відреагував на петицію киян про виділення додаткових коштів із бюджету на безбар'єрність

Віталій Кличко відреагував на петицію киян про виділення додаткових коштів із бюджету на безбар'єрність Фото: Unsplash

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на петицію щодо виділення коштів із бюджету на безбар'єрність, безпеку дорожнього руху і ремонт зношеної трамвайної інфраструктури. У своїй петиції ГО "Пасажири Києва" вимагали виділити на ці потреби 3,57 млрд гривень шляхом зменшення непріоритетних видатків.

Враховуючи суспільну значимість порушених в електронній петиції питань, та з метою підвищення рівня поінформованості громадськості про заходи, що вживаються Київською міською радою та її виконавчим органом (Київською міською державною адміністрацією) для забезпечення адаптації елементів міської інфраструктури для маломобільних груп населення, підтримую ініційовану Вами петицію. Виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) вживатимуться відповідні заходи згідно з обсягами бюджетних призначень та відповідно до розділу VI Положення в межах покладених функцій й повноважень, — йдеться у відповіді на петицію.

У 2024 році Київською міською радою передбачено та спрямовано з міського бюджету кошти на збільшення обсягів робіт, спрямованих на створення доступного середовища для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Зокрема, заплановані роботи з пониження бортового каменю на 765 наземних пішохідних переходах з влаштуванням тактильної навігації, а також облаштування 13 підвищених наземних пішохідних переходів і 5 інклюзивних перехресть. Також у планах є оснащення світлофорів пристроями звукового сповіщення для людей з вадами зору.

У межах видатків загального фонду бюджету Києва передбачено:

  • облаштування 20 безбар'єрних підходів до соціально важливих обʼєктів;
  • облаштування 20 кільцевих розв'язок малого радіуса;
  • розробка 40 схем організації дорожнього руху;
  • ремонт 514,5 тис. кв. метрів покриття балансових вулиць.

Крім того, буде продовжено роботу з облаштування безбар'єрного середовища на станціях київського метро та мережі громадського транспорту. Будуть оновлені автобусний, тролейбусний і трамвайний парки транспортними засобами, що враховують потреби людей з інвалідністю і маломобільних груп населення.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриють офіс Агентства з розвитку. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації