Вночі Київ зазнав наймасштабнішої атаки дронами: що відомо (оновлено)

Вночі Київ зазнав наймасштабнішої атаки дронами: що відомо (оновлено) Фото: пресслужба ДСНС

У ніч на суботу, 25 листопада, росія масово атакувала Київ ударними безпілотниками Shahed. Ця атака стала наймасованішою від початку повномасштабної війни, повідомляє КМВА.

Повітряна тривога у столиці розпочалася о 2:37 і тривала понад шість годин. Повідомляється, що БПЛА заходили на Київ численними групами з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху. Усього сили та засоби ППО збили понад 60 повітряних цілей.

Символічно, що рашисти (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам'яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців. Усього сили та засоби ППО збили понад 60 повітряних цілей, — кажуть у КМВА.

Внаслідок збиття ворожих дронів було зафіксовано падіння уламків в різних районах міста. 

0 / 0

Так, у Солом'янському районі через падіння уламків постраждали двоє людей — в обох була гостра реакція на стрес, госпіталізація не знадобилась. Також в цьому районі, сталося руйнування на другому поверсі п'ятиповерхового будинку та повибивало шибки з першого по п'ятий поверх. В будівлі були заблоковані дві жінки. Рятувальники їх деблокували та евакуювали.

Також у Солом'янському районі сталося загоряння на території дитсадка та у нежитловому приміщенні на площі 100 кв. м.

У Дніпровському районі уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення. У Голосіївському районі уламки впали на зелену зону, обійшлося без потерпілих. У Печерському районі уламки впали також на незабудовану територію. 

За словами мера Віталія Кличка, загалом внаслідок російської атаки на Київ постраждали п'ятеро людей, серед них — 11-річна дитина. Усім їм надали медичну допомогу на місцях або у травмпункті, без подальшої госпіталізації.  

За інформацією Міненерго, через атаку дронів у столиці було знеструмлено повітряну лінію — без світла залишались 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста. Зараз тривають роботи з відновлення електропостачання.

Також на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина — пошкодження  внаслідок обстрілу. 

Нагадаємо, в Україні випустять цикл документальних фільмів "СБУ. Спецоперації перемоги" про спецоперації СБУ, які змінюють хід війни. Цикл буде складатися з п'яти серій, кожна з них буде присвячена окремому епізоду битви за Україну.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації