Врятовану картину зі зруйнованої Академії Бойчука розігрують для порятунку тварин

Врятовану картину зі зруйнованої Академії Бойчука розігрують для порятунку тварин Фото: Андрій Якименко

Зоозахисна організація UAnimals розігрує картину, яку вдалося врятувати з частково зруйнованої уламком російської ракети Академії декоративно-прикладних мистецтв імені Михайла Бойчука.

Там розповіли, що після обстрілу мережу облетіли знімки мисткині Руслани Хвостенко, яка несла кілька вцілілих полотен, щоб їх врятувати. Разом з нею UAnimals вирішили провести благодійний розіграш картини Руслани "Кіт Бойчуківець". Усі зібрані гроші спрямують на порятунок тварин від війни.

Щоб взяти участь у розіграші, потрібно задонатити 300 гривень чи більше на спеціальну банку, створену UAnimals. Пожертви приймаються до кінця доби 12 квітня, і кожна з них візьме участь у розіграші. Ті, хто задонатять кілька разів, матимуть більше шансів на перемогу. 

Переможця або переможницю оберуть випадковим чином серед усіх учасників та оголосять у понеділок, 15 квітня.

Нагадаємо, під час ранкового обстрілу Києва 25 березня внаслідок падіння уламків ракети зазнала руйнувань центральна частина корпусу Академії декоративно-прикладного мистецтва імені Бойчука. Зокрема, були вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та аудиторії закладу.

Внаслідок руйнувань академія втратила мистецькі фонди дипломних робіт, які збирали впродовж 80 років. Зокрема, під завалами опинилися роботи відомої бойчукістки Марії Котляревської та були пошкоджені роботи з виставки "Українська жінка в полум'ї війни", яка нещодавно відкрилася у конгрес-холі академії. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації