З Києва до США намагалися відправити зуб кашалота з гравіюванням

З Києва до США намагалися відправити зуб кашалота з гравіюванням Фото: t.me/UkraineCustoms

Столичні митники знайшли в посилці зуб кашалота з гравіюванням. Його незаконно намагалися відправити з Києва до США. Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Експерти Національного науково-природничого музею підтвердили природне походження зуба.Зуб кашалота підпадає під дію Вашингтонської Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Експерти припускають, що цей зуб міг потрапити до України у період активної діяльності Одеської китобійної флотилії.

Предмет оформлений як аматорський сувенір: на відполіровану поверхню нанесено малюнок — вид на військовий корабель в Севастопольській бухті. 

0 / 0

Зазначається, що цей предмет має наукову, музейну та освітню цінність. Його рекомендують занести до Музейного фонду України.

Конвенцією CITES, зокрема, передбачено, що для експорту будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, та будь-якої легко впізнаваної частини чи похідного від неї, необхідно попередньо отримати дозвільні документи, що видаються адміністративними органами України з питання виконання вимог Конвенції, — сказали митники.

Вони додали, що таких документів надано не було і в міжнародному відправленні їх не виявили. На відправника посилки склали протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.
Зуб вилучено.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столичні митники спалили тисячі контрафактних іграшок Barbie.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації