Забруднення Десни дійшло до Київської області — Держводагенство

Забруднення Десни дійшло до Київської області — Держводагенство Фото: Wikimedia Commons

Забруднення води у річці Десна вже дісталося Київської області, проте жителям столиці не варто хвилюватися. Про це заявив заступник голови Державного агентства водних ресурсів Ігор Гопчак в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами забруднення дійшло до позначки 336 км від впадіння у Десну річки Сейм. Таким чином, пляма із забрудненням вже перетнула кордон Київської області й орієнтовно перебуває між селами Літки та Рожни. Ці населені пункти розташовані вгору за течією Десни відносно Києва.

Основна концентрація (забруднення — ред.) ще в Чернігівській області між селами Остер та Максим, але вже перші ознаки щодо зміни кольору й каламуті помічаємо в Київській області, — каже Гопчак

Водночас заступник голови Держводагенства запевнив киян, що їм не варто хвилюватися. Адже в п'ятницю, 13 вересня, з-за кордону прибули 120 тонн активованого вугілля, які будуть додатково використовувати для очищення води у місті. Також були поставлені додаткові бони та реагенти.

Вони можуть забрати і запах, і органічну речовину, тобто мешканці Києва будуть забезпечені питною водою відповідно до нормативів якості, — запевнив Гопчак.

Нагадаємо, що раніше у "Київводоканалі" також запевнили, що ситуація з водою у Києві залишається контрольованою. Там кажуть, що вони впораються із забрудненням, а "песимістичний сценарій" є дуже малоймовірним. І навіть якщо забруднення дістанеться Дніпра, то воно "буде настільки розбавленим, що навіть очисні наші цього не відчують".

Читай також: "У найбільшому київському екопарку біля Совських ставків наведуть лад: що там зроблять"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації