Забудовник підписав меморандум щодо збереження "Будинку з комахами": деталі

Забудовник підписав меморандум щодо збереження "Будинку з комахами": деталі Фото: facebook.com/AmiDPerov

Забудовник пам'ятки архітектури "Будинку з комахами" на вулиці Володимирській підписав меморандум щодо збереження будівлі та убезпечення її від руйнування через будівництво поруч. Про це повідомив адвокат та активіст Дмитро Перов.

Він розповів, що підписання меморандуму відбулось у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА. Серед іншого, угода передбачає укладення охоронного договору на "Будинок з комахами", проведення невідкладних протиаварійних робіт та консервацію пам'ятки, розробку науково-проєктної документації щодо її реставрації.

Також забудовник пообіцяв припинити рух будівельної техніки на сусідній ділянці в бік старовинного будинку та підсилити фундамент.

Нагадаємо, у квітні 2023 року у "Будинку з комахами" розпочались несанкціоновані роботи під виглядом капітального ремонту будівлі. За словами активістів, будинок вкотре намагалися знести. У травні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування історичної садиби.

У червні "Будинок з комахами" внесли до Держреєстру нерухомих пам'яток України, щоб захистити його від знищення. 

Довідка. "Будинок з комахами" знаходиться на вулиці Володимирській, 93. Триповерхова садиба була збудована наприкінці ХІХ століття та належала Марії Ромуальдівні Станіславській. Особливістю будівлі є ліпні зображення рослин та комах у стилі модерн на її фасаді.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації