Замість будувати метро на Виноградар підрядник поклав гроші на депозит: тепер він віддасть Києву 139 млн грн

Замість будувати метро на Виноградар підрядник поклав гроші на депозит: тепер він віддасть Києву 139 млн грн Фото: kyivcity.gov.ua

Суд стягнув з підрядника будівництва метро на Виноградар 139 млн гривень на користь Києва через те, що замість будівництва підземки він поклав гроші на депозит.

Київська прокуратура встановила, що підрядна організація незаконно розмістила на депозитних рахунках у банку кошти, які отримала з бюджету Києва на будівництво метро від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар. Йдеться про суму у 4 млрд гривень. На відсотках компанія заробила понад 139 млн гривень.

В жовтні 2021 року прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з вимогою стягнути ці кошти з підрядника на користь громади столиці. Ще у 2022 році суд повністю задовольнив цей позов, проте підрядник подав апеляцію.

За рік Північний апеляційний залишив рішення суду першої інстанції в силі, однак Верховний суд повернув справу на новий розгляд.

Під час нього все той же Господарський суд Києва знову повністю задовольнив позов прокурора та стягнув з підрядної організації до бюджету столиці понад 139 млн гривень.

Нагадаємо, у грудні 2023 року "Київський метрополітен" розірвав договір із підрядником будівництва нових станцій метро на Виноградар через зрив термінів виконання робіт. Однак у КМДА запевнили, що проблеми з підрядником не означають повної зупинки будівництва метро на Виноградар.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації