Київський метрополітен розірвав договір на будівництво метро на Виноградар: у КМДА пояснили, що буде далі

Київський метрополітен розірвав договір на будівництво метро на Виноградар: у КМДА пояснили, що буде далі Концепт станції "Мостицька"

КП "Київський метрополітен" розірвав договір із підрядником будівництва нових станцій метро на Виноградар. Про це йдеться на сторінці закупівлі в Prozorro.

Причиною розірвання договору зазначено зрив термінів виконання робіт підрядником (ним є "Київметробуд").

Так, згідно з умовами договору, замовник мав право відмовитись від угоди та вимагати відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що їх неможливо закінчити у строк.

Враховуючи це, зазначають в обґрунтуванні, "Київський метрополітен" відмовляється від зобов'язань у частині виконання будівельних робіт за договором, про що вже повідомив підрядника.

Зазначимо, що на будівництво метро на Виноградар підрядник вже отримав 4 млрд грн з урахуванням авансу. Тепер "Київметробуд" має повернути частину коштів "Київському метрополітену".

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді" пояснив, що проблеми з "Київметробудом" не означають повної зупинки будівництва метро на Виноградар.

За його словами, столична влада шукатиме нового підрядника для продовження будівництва.

Наскільки я розумію, від "Київметробуду" не залишилось практично нічого. Ми будемо змінювати виконавця і продовжувати роботу, — сказав Поворозник.

Він пояснив, що зараз потрібно оцінити реальний об'єм вже виконаних робіт, адже багато з них були виконані, але не заактовані. Вже після цього ухвалюватимуть рішення, що робити далі, в тому числі й правові стосовно виявлених зловживань.

Там же багато кримінальних справ, кошти на рахунках арештовані, бенефіціари всі відомі. Я не думаю, що йтиметься про великі втрати, — додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, столичні блогери спустилися у недобудовані тунелі метро на Виноградар та показали, що ж там насправді відбувається.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації