Запустили проєкт "Голодомор. Історії роду" про людей, які пережили трагедію

Запустили проєкт "Голодомор. Історії роду" про людей, які пережили трагедію Фото: Держмистецтв

Держмистецтв запустило онлайн-проєкт "Голодомор. Історії роду", щоб вшанувати пам'ять жертв трагедії, показати її глибину на конкретних прикладах та спонукати українців досліджувати історію свого роду.

Проєкт присвячений 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років. Протягом місяця, до Дня пам'яті жертв голодоморів, який цьогоріч відзначатимуть 25 листопада, Держмистецтв публікуватиме у своїх соцмережах історії очевидців, які пережили Голодомор.

З опублікованих на цю тему книг, статей, списків тощо, ми знаємо страшні розповіді від людей, які пережили Голодомор 1932-1933 років, але чи кожен з нас знає історію, яка відбулась у його власній родині? Чи запитували ви своїх дідусів, бабусь, прадідів та прабабусь про те, що діялося з ними в голодні роки? — кажуть у Держмистецтв.

Першу історію вже можна почитати у фейсбуці та інстаграмі Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти.

Українцям також пропонують долучитися до проєкту та публікувати у соцмережах родинні історії про геноцид, який пережили їхні рідні. У своїх дописах можна позначати сторінку Держмистецтв та додавати теги хештег #Голодомор_Історії_роду.

Також можна надсилати свої родинні історії з фото родичів, які пережили Голодомор, на e-mail: [email protected]. Ці розповіді опублікують у соцмережах Держмистецтв.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про 10 проєктів, які змінили Київ у жовтні. Серед них — 3D-зупинка, розширення системи Helsi та містечко для переселенців.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації