Жителі Бучі тепер можуть пити воду з-під крана: в місті встановили станцію знезалізнення

Жителі Бучі тепер можуть пити воду з-під крана: в місті встановили станцію знезалізнення Фото: unsplash.com

У Бучі під Києвом відновили майданчик водопровідних споруд, який був значно пошкоджений на початку повномасштабного російського вторгнення. Завдяки інвестиціям західних партнерів у місті встановили станцію знезалізнення. Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Система використовує кисень для знезалізнення води з подальшою фільтрацією через спеціальні напірні фільтри. Обладнання працює автономно і немає потреби в постійному технічному обслуговуванні, — розповів він.

0 / 0

Станція знезалізнення обслуговує житлові будинки, ліцей і дитячий садок. За словами Кравченка, вода якісна — пити її можна просто з-під крана.

Вартість реконструкції об'єкта — майже 100 000 євро. Проєкт був профінансований Європейським інвестиційним банком.

Кравченко додав, що мета уряду — реалізувати подібні проєкти й в інших регіонах України, щоб у місцевих жителів завжди був доступ до якісної питної води.

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного російського військового вторгнення в Київській області зруйновано та пошкоджено понад 29 тис. об'єктів. З них вже відновили майже 17,5 тисяч. Один із пріоритетів — відновлення та модернізація системи водопостачання.

Читай також: "Жорстка й каламутна: що не так із питною водою в Києві"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації