"Знищення природи Оболонського острова": екологи просять розпочати кримінальне провадження

"Знищення природи Оболонського острова": екологи просять розпочати кримінальне провадження Фото: facebook.com/pleso2016

Київський еколого-культурний центр звернувся до Офісу генпрокурора з проханням розпочати кримінальне провадження щодо можливого "знищення природи Оболонського острова". 

У КЕКЦ називають незаконним забудову зони відпочинку на Оболонському острові, оскільки він є заповідним. Там вже зверталися до прокуратури з цього приводу, а тепер просять розпочати провадження щодо можливого нецільового використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

За даними екологів, 30 грудня 2021 року КП "Плесо" проводило тендер на капітальний ремонт елементів благоустрою Оболонського острова на суму 174,5 млн грн. Однак тоді жодних елементів благоустрою там ще не було, і цей острів був "цілком диким". 

У КЕКЦ зазначили, що замість капітального ремонту (бо там не було що ремонтувати), на острові здійснювали нове будівництво елементів благоустрою, оформлене як ремонт.

Екологи вважають, що це — нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах. А дії посадовців київської влади та землекористувача  КП "Плесо" мають ознаки кримінального злочину.

Зазначимо, що зону відпочинку на Оболонському острові та пішохідний міст-хвилю до нього відкрили цьогоріч до Дня Києва. Зараз комунальники продовжують облаштовувати острів для відпочинку киян.

Читай також: "Комунальники збираються озеленити Оболонський острів: скільки на це витратять"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації