Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава, який чекав господаря на автобусній зупинці

Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава, який чекав господаря на автобусній зупинці Фото: громадська організація URSA

У січні мережу сколихнула історія про пса Хатіко, який з'явився в місті Переяслав Київської області. Ця історія почалася влітку 2023 року. Під час будівництва на березі Дніпра до одного з об'єктів приблукав пес. Його шия була обмотана проволокою, а рани гноїлися. Робітники звільнили песика, вилікували його рани та почали підгодовувати. Так малюк провів зі своїми рятівниками літо, а восени, по закінченню робіт, бригада поїхала з міста, а пес залишився.

Кілька місяців поспіль собака приходив на зупинку о 7-й ранку та бігав за автобусом №35. Кожного разу він вдивлявся в пасажирів, шукаючи свого господаря.

Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава
Колаж: громадська організація URSA

Тварині хотіли допомогти місцеві жителів. Одного разу їм навіть вдалося його впіймати, але марно — пес вирвався і знову побіг на звичне місце. Усвідомлюючи, що так він довго не протягне, зоозахисники громадської організації URSA вирішили зловити песика та знайти йому дім.

Спочатку на допомогу зоозахисникам прийшла радниця міністра захисту довкілля України Лала Тарапакіна. Вона знайшла професійного ловця, який зміг впіймати чотирилапого і привезти його до Києва. Деякий час Хатіко знаходився у ветклініці під опікою організації URSA. Там він пройшов необхідні обстеження та медичні процедури.

Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава
Фото: громадська організація URSA

Через деякий час історію про переяславського Хатіко дізналася ексзаступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова. Вона і вирішила подарувати песикові дім, забравши його у свою родину.

Наша команда забезпечила операцію порятунку, а Еміне допомогла сплатити частину рахунку ветклініки та прийняла малого в свою родину. Так песик поїхав у новий дім, де зміг переключити свою увагу, – розповідають в організації URSA.

Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава
Фото: громадська організація URSA

Тепер пса звуть Джанкой. Він живе у приватному будинку в Київській області та продовжує пробігати свої звичні кілометри, але вже у спокійному режимі по великому дворі разом із новим хвостатим другом Кримом, врятованим з Бахмута. Оточений турботою та любов'ю песик вже не намагається втекти.

Зоозахисники знайшли новий дім псу Хатіко з Переяслава
Фото: громадська організація URSA

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Україні вийшов документальний фільм про порятунок тварин з деокупованої Київщини та Харківщини. Деталі про зйомки стрічки і трейлер можеш знайти за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації