Звільнені з полону кияни можуть отримати пільгове санаторно-курортне лікування: як це зробити

Звільнені з полону кияни можуть отримати пільгове санаторно-курортне лікування: як це зробити Фото: president.gov.ua

Звільнені з полону кияни можуть скористатися пільгами на санаторно-курортне лікування. Про це нагадує Департамент соціальної та ветеранської політики. 

Пільги передбачають 18 календарних днів безплатного санаторно-курортного лікування або компенсацію його вартості не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.

Також пільги на санітарно-курортне лікування мають члени сімей звільнених із полону.

Для отримання путівок або компенсації потрібно звернутися до ЦНАПу або районного управління соцзахисту за зареєстрованим місцем проживання. А внутрішньо переміщеним особам — за фактичним місцем проживання, згідно з довідкою про взяття на облік ВПО. Також необхідно подати заяву про забезпечення путівкою або пільговим санаторно-курортним лікуванням.

До заяви додаються: 

  • копія паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, або посвідки на постійне проживання, або посвідки на тимчасове проживання чи посвідчення біженця; 
  • медична довідка закладу охорони здоров'я за формою № 070/о;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4 Закону України "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей";
  • (тільки для одержання компенсації) документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столична влада відшкодовуватиме витрати на низку стоматологічних послуг захисникам та захисницям України, а також членам родин загиблих оборонців в межах 15 тисяч гривень на календарний рік. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації