Конкурс "Євробачення-2023", який проводила Україна з Великобританією, отримав премію BAFTA

Конкурс "Євробачення-2023", який проводила Україна з Великобританією, отримав премію BAFTA Фото: eurovision.tv

Пісенний конкурс "Євробачення-2023", який спільно організовували Україна (як переможець Євробачення-2022) та Велика Британія (як країна, яка надала майданчик і допомогу у проведенні заходу) отримав премію Британської академії телебачення і кіномистецтва, більш відому як BAFTA. Про це йдеться на сайті премії.

Конкурс "Євробачення-2023" здобув нагороду в номінації "Найкраще шоу в прямому ефірі". Він обійшов двох інших номінантів у цій категорії – трансляцію коронації короля Чарльза ІІІ і трансляцію Королівського фестивалю пам'яті Британського легіону.

Окрім цього, премію BAFTA отримала команда, яка працювала над конкурсом. Перемогу в номінації "Режисура багатокамерної зйомки" отримали Нікі Парсонс, Оллі Бартлетт і Річар Валентайн.

Нагадаємо, що конкурс "Євробачення-2023" відбувався у Ліверпулі. Велика Британія приймала Євробачення удев'яте. Перемогу в конкурсі здобула шведська співачка Loreen з піснею Tattoo, а до першої п'ятірки увійшли Фінляндія, Ізраїль, Італія та Норвегія.

Телевізійна аудиторія конкурсу "Євробачення-2023" склала 162 млн глядачів у 38 європейських країнах. А ще 15,6 млн глядачів дивилися конкурс онлайн на ютубі і в тіктоці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації