Суд скасував статус пам'ятки для пивоварні Шульца на Деміївці: тепер її можуть знести

Суд скасував статус пам'ятки для пивоварні Шульца на Деміївці: тепер її можуть знести Фото: Zametkiev.livejournal.com

Київський окружний адмінсуд скасував статус пам'ятки архітектури для комплексу пивоварні Карла Шульца на Деміївці. Про це повідомив активіст Дмитро Перов з посиланням на дані з Єдиного реєстру судових рішень.

Останні десять років будівлі пивоварні Шульца на Голосіївському проспекті, 8, належали Фонду національного добробуту Криму. Одним зі співзасновників фонду є чинний міністр оборони Рустем Умеров. Саме ця організація намагалася через суд скасувати рішення Департаменту охорони культурної спадщини КМДА про занесення пивоварні до переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

В аргументації зазначалося, що такий статус суттєво обмежує його права як власника об'єкта. На території пивоварні Фонд національного добробуту Криму хоче створити культурно-освітній центр зі школою, мечеттю, музеєм, конференц-залою та магазинами в етнічному стилі.

Суддя КОАС Дудін Сергій Олександрович ухвалив рішення на користь фонду. Перов зазначив, що минулого року цей самий суддя дозволив будівництво на місці історичної садиби Зеленських на вулиці Олександра Кониського.

Перов додав, що Департамент охорони культурної спадщини КМДА чи Міністерство культури та інформаційної політики ще можуть подати апеляцію до кінця травня. В іншому випадку рішення суду одразу набуде сили, й одразу вісім історичних будівель опиняться під загрозою знищення.

Нагадаємо, з модерністської будівлі універмагу "Дитячий світ" демонтували величезну рекламну вивіску заввишки з п'ятиповерховий будинок. Конструкція була встановлена незаконно.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації