Пивоварню Шульца на Деміївці намагаються позбавити охоронного статусу

Пивоварню Шульца на Деміївці намагаються позбавити охоронного статусу Фото: facebook.com/AmiDPerov

Комплекс пивоварні Карла Шульца у столичній Деміївці можуть позбавити статусу об'єкта культурної спадщини. Про це повідомляє активіст Дмитро Перов з посиланням на Державний реєстр судових рішень.

Благодійна організація "Фонд національного добробуту Криму" через суд намагається скасувати рішення Департаменту охорони культурної спадщини КМДА про занесення Пивоварного заводу родини Шульц на Голосіївському проспекті, 8, до переліку об'єктів культурної спадщини Києва. До цього списку пивоварню включили у вересні минулого року.

У своїй аргументації позивачі зазначають, що такий статус суттєво обмежує їхні права як власника об'єкта, — каже Перов. 

Він додав, що БО "Фонд національного добробуту Криму" збирається створити на території пивоварні Кримськотатарський культурно-освітній центр зі школою, мечеттю, музеєм, конференц-залою та магазинами в етнічному стилі.

Пивоварню Шульца намагаються позбавити охоронного статусу
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Зазначимо, що Київський адмінсуд видав ухвалу про відкриття спрощеного провадження у цій справі без проведення судового засідання.

Довідка. Пивоварня на Голосіївському проспекті, 8, була заснована німцем Йоганом-Генріхом Шульцем у 1860 році. Пізніше підприємець передав її своєму сину Карлу. Після початку Першої світової війни Карл-Генріх Шульц втратив підприємство, а за радянських часів виробництво націоналізували та перейменували на "Київський пивзавод №1". Зварене тут пиво постачали вищому керівництву УРСР і СРСР. Зараз це — одна з найстаріших пам'яток індустріального будівництва в Києві.

Нагадаємо, у Міністерстві культури та інформаційної політики виступили за створення заповідника на території урочища Китаїв, яке намагаються незаконно забудувати.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації