Кличко підтримав петицію про збереження садиби Зеленських

Кличко підтримав петицію про збереження садиби Зеленських Фото: facebook.com/AmiDPerov

Київська влада підтримала петицію про збереження історичної садиби Зеленських на вулиці Олександра Кониського, 22, також відомої як садиба Маліна. Про це йдеться у відповіді на петицію до Київського міського голови Віталія Кличка.

Звернення створив у лютому 2024 року активіст Дмитро Перов, щоб врятувати історичний будинок від знищення. Зокрема, зазначив, що навіть попри накладений прокуратурою арешт, забудовник намагався відновив тут будівельні роботи. Адже історична садиба заважає спорудженню другої частини ЖК "Тургеневъ".

У відповіді йдеться, що, враховуючи  міська влада підтримала занесення садиби до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини. Проте для цього спочатку потрібно розглянути історичну довідку на будівлю та провести інші історичні та бібліографічні дослідження, щоб підтвердити його історико-культурну цінність.

Крім того, Департамент державного архітектурно-будівельного контролю звернувся до Мінвідновлення, щоб там перевірили будівельні роботи, які проводять у садибі під виглядом реконструкції. Проте міністерство не задовольнило прохання департаменту.

Зазначимо, що у квітні активісти створили ще одну петицію щодо заборони будівництва ЖК "Тургеневъ" на місці садиби Зеленських. Також вони готують звернення до президента, щоб зберегти старовинний будинок та винести питання знищення історичної забудови у Києві на засідання РНБО. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що пивоварню Карла Шульца на Деміївці можуть позбавити охоронного статусу. Фонд національного добробуту Криму намагається через суд скасувати рішення про занесення пивзаводу до переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації