У Національному музеї "Чорнобиль" відкрили екскурсію у VR-шоломах: що в ній цікавого

У Національному музеї "Чорнобиль" відкрили екскурсію у VR-шоломах: що в ній цікавого Фото надане організаторами проєкту CHORNOBYL X

Європейський Інститут Чорнобиля за підтримки Українського культурного фонду представили першу віртуальну екскурсію у VR-шоломах для Національного музею "Чорнобиль". Головна мета проєкту — підкреслити історичну значущість та важливість Чорнобиля для самоідентифікації українців та усього світу.

У Національному музеї Чорнобиль відкрили екскурсію у VR-шоломах
Фото надане організаторами проєкту CHORNOBYL X

Для створення віртуальної екскурсії фахівці впродовж останніх 4 місяців відскановано понад 1 тис. експонатів та документів, що мають історичну цінність. Цифрова колекція високоякісних 3D-моделей, фотографій документів, артефактів тепер буде доступна в онлайн-архіві для дослідження.

На основі оцифрованих матеріалів і була створена перша віртуальна екскурсія в музеї "Чорнобиль". Відвідати її може кожен вже відзавтра, 1 листопада.

Під час VR-екскурсії відвідувачі музею можуть не лише роздивлятися експонати у віртуальному форматі, але й почути їхню історію. Проєкт складається з різноманітного контенту: від експонатів чинної експозиції музею до унікальних об'єктів архівних фондів, таких як документи, фотографії, мапи радіації, які раніше не були доступні широкому загалу. Відвідувачі можуть відвідати Чорнобильську зону відчуження прямо з музею завдяки винятковій реалістичності VR-екскурсії. 

У Національному музеї Чорнобиль відкрили екскурсію у VR-шоломах
Фото надане організаторами проєкту CHORNOBYL X

Розробка віртуальної екскурсії належить режисеру, досліднику культурної спадщини Чорнобиля Валерію Коршунову. 

Українці сьогодні потребують популяризації інформації довкола трагедії Чорнобиля та залучення нових поколінь до розмов про неї. Ця травматична історія стала основою самоідентифікації нашої країни, адже мала великий вплив на становлення України як держави, тож інформаційна грамотність щодо цієї теми надзвичайно важлива. Цей проєкт — це реальна можливість зберегти, залучити до вивчення та передати цінну культурну спадщину про Чорнобиль майбутнім поколінням за допомогою сучасних технологій, — зазначає Валерій Коршунов.  

На віртуальній екскурсії відвідувачі будуть використовувати VR-шоломи. Ти зможеш подорожувати в часі та просторі, відчуваючи себе на місці подій.

У Національному музеї Чорнобиль відкрили екскурсію у VR-шоломах
Фото надане організаторами проєкту CHORNOBYL X
  • ДЕ? Київ, Національний музей "Чорнобиль", пров. Хорива, 1 
  • КОЛИ? Музей відкритий для відвідувачів з середи по суботу з 10:00 до 18:00. Каса працює до 17:00
  • СКІЛЬКИ? Відвідування VR-екскурсії входить у вартість вхідного квитка

Раніше "ТиКиїв" писав, що вперше за всю історію кияни зможуть потрапити за лаштунки Національної опери України. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації