Аукціон з оренди Житнього ринку перенесли після громадського розголосу: чому його виставили на торги

Аукціон з оренди Житнього ринку перенесли після громадського розголосу: чому його виставили на торги Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Аукціон з оренди Житнього ринку на Подолі офіційно перенесли після громадського розголосу. Нова дата проведення торгів — 14 квітня цього року, йдеться в оголошенні на Національній електронній біржі.

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА пояснили, чому будівлю Житнього ринку вирішили виставити на торги. Там кажуть, що за 40 років роботи стан будівлі ринку значно погіршився. Зокрема, деформувалась підлога,  опорні конструкції перебувають у незадовільному стані, інженерні мережі застаріли, порушилась гідроізоляція, а покрівельний килим деформувався.  

Особливе занепокоєння викликає протікання даху: під час тривалих опадів вода протікає на прилавки торговельного залу, а через намокання залізобетонних плит перекриття даху вже були випадки обвалу їх елементів.

При цьому, кажуть у департаменті, Житній ринок не отримував коштів з бюджету, і капітальний ремонт у ньому не проводився жодного разу. Там зазначають, що зараз робота ринку є неефективною та небезпечною через його неналежний технічний стан. Розв'язати це питання має реконструкція будівлі.

Тож, через дефіцит бюджетних коштів, витрати на війну та важкий фінансовий стан КП "Житній ринок", КМДА ухвалила рішення про проведення капітального ремонту будівлі коштом інвестора та оголосила аукціон.

У КМДА запевнили, що Житній ринок залишиться у комунальній власності, а призначення його приміщень не зміниться. Крім того, для майбутнього орендаря сформували жорсткі умови оренди. Зокрема, орендар буде зобов'язаний провести реконструкцію ринку власним коштом та усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Термін дії договору оренди становитиме 15 років, але його можуть розірвати достроково, якщо орендар не виконуватиме умови оренди. 

Нагадаємо, раніше шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко звернувся до київської влади з проханням врятувати Житній ринок. Зокрема, він був занепокоєний тим, що ринок виставили на аукціон, а на подачу заявок дали лише п'ять днів. Після резонансу мер Києва Віталій Кличко відреагував на ситуацію і заявив, що термін подачі заяв на аукціон подовжать.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації