Чому в Києві скошують траву "під нуль": у КМДА дали відповідь

Чому в Києві скошують траву "під нуль": у КМДА дали відповідь Фото: pexels.com

Торік столична влада почала експеримент — відмовилася від скошування трави в місті. Багато киян підтримали цю ініціативу. Однак досі можна спостерігати, як працівники комунальних підприємств скошують траву "під нуль", після чого залишаються буквально пустирі. Голова Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний в інтерв'ю LIGA.Life назвав це "дефектом виконавця".

Зараз є правила щодо скошування газонів: має залишатись не менше 5 см трави. Ця норма навіть закріплена законодавчо. За словами Возного, працівникам комунальних підприємств проводять інструктажі та пояснюють встановлені вимоги. 

На жаль, людина, яка виконує цю роботу, часто нехтує правилами. Виконавець або не розуміє, або просто недбало ставиться до своїх обов'язків. Тобто це — людський фактор, однозначно, — сказав він.

Возний додав, що подібна картина характерна не тільки для Києва — скошування трави "під нуль" він спостерігав і в Берліні. 

Очільник департаменту пояснив, що комунальники скошують траву тільки там, де відпочивають люди, там, де ні — залишають газони без скошування. 

Комусь подобається те, що ми косимо, комусь ні. Тут потрібно зберігати баланс. Ми робимо це (не скошуємо траву. — ред.) там, де це доцільно. Це схили, ділянки, де не відпочивають люди. А є місця, де люди виходять на прогулянку з дітьми, займаються спортом. І там залишати нескошену траву — не ок, ми регулярно отримуватимемо скарги. Люди скажуть, що влада нічого не робить, що у місті безлад, — пояснив Возний.

Зараз у Києві є 39 ділянок, де траву не скошують, і 17 ділянок, де комунальники висаджують луки. Експеримент масштабуватимуть, і 2025 року кількість таких ділянок зросте.

Нагадаємо, що цього року в столиці продовжили експеримент з озеленення. У Києві впроваджують європейські практики захисту біорізноманіття. В межах експерименту комунальники висаджують декоративні луки та не будуть скошувати траву на деяких ділянках.

Читай також: "Київ проти амброзії: як місто бореться з небезпечним бур'яном"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації