Для перейменованих станцій київського метро виготовляють літери: коли вони з'являться на стінах

Для перейменованих станцій київського метро виготовляють літери: коли вони з'являться на стінах Фото: фейсбук Богдана Гдаля

У травні минулого року депутати Київради ухвалили рішення щодо перейменування двох станцій столичного метрополітену. Станцію метро "Дружби народів" перейменували на "Звіринецьку", а станцію "Площа Льва Толстого" — на "Площу Українських Героїв".

На перейменованих станціях вже давно з'явилися оновлені покажчики, а у вагонах метро лунають оновлені записи з оголошенням станцій. Проте написи на колійних стінах досі залишаються тими ж.

Змінити їх мали до кінця вересня минулого року. Та цього не сталося. За інформацією київського дизайнера Богдана Гдаля, який займався розробкою нових шрифтів написів, зараз тільки починається робота з моделювання і виготовлення літер.

Про літери для метро. Трішки вам інсайду. Те, що мало бути втілено ще до кінця вересня 2023-го, отримало шанс на реалізацію тільки зараз. Бо метрополітен спочатку провалив, а потім нарешті провів повторний тендер. І тільки тепер починається робота з моделювання і виготовлення літер. Тобто, у липні-серпні я створював 2D-дизайн. А тільки зараз його відливатимуть в повнорозмірні форми, — написав Богдан Гдаль на своїй сторінці в фейсбуці.

На виготовлення відвели кілька місяців. Як тільки підрядник створить весь набір літер для двох станцій, їх передадуть метрополітену. Після цього їх зможуть розмістити на стінах станцій.

Раніше "ТиКиїв" писав, коли відновлять повноцінний рух синьою гілкою метро. Відповідь комісії Київради шукай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації