Готель "Україна" у центрі Києва продали за 2,5 млрд грн: хто новий власник

Готель "Україна" у центрі Києва продали за 2,5 млрд грн: хто новий власник Фото: unsplash.com

У системі аукціонів держмайна "Prozorro.Продажі" 18 вересня провели торги з приватизації готелю "Україна" у центрі Києва. Його продали за понад 2,5 мільярди гривень.

Стартова ціна готелю на початку торгів становила 1,05 млн грн, а у ході трираундового аукціону вона зросла майже у два з половиною рази — до 2,51 млрд грн.

За право власності на готель змагалися три учасники. Переможцем торгів стало ТОВ "Ола Файн", що належить власнику студії GSC Game World (розробник ігор S.T.A.L.K.E.R.) та кіберспортивного бренду NaVi Максиму Кріппі. 

За даними YouControl, "Ола Файн" займається тим, що здає в оренду та експлуатує нерухомість.  

Чотиризірковий готель "Україна" має 14 поверхів з 365 номерами та шістьома конференц-залами. На території є ресторан, паркувальний майданчик, будівля охорони, нежитлові будинки тощо.

За умовами приватизації, переможець аукціону має зберегти основний вид діяльності готелю, протягом шести місяців сплатити всі борги, а також погасити кредиторську заборгованість. При цьому впродовж пів року новий власник не має права звільняти працівників готелю. 

У Фонді держмайна кажуть, що це був перший в Україні онлайн-аукціон із великої приватизації в системі "Prozorro.Продажі". Загалом у цьому році фонд планує отримати від приватизації держмайна 4 млрд грн.

Нагадаємо, на Хрещатику планують побудувати новий десятиповерховий готель із підземним паркінгом. Заради цього збираються знести старовинну будівлю 1878 року на вулиці Грушевського, що має статус пам'ятки місцевого значення.

Читай також: "Архітектори розробили нову концепцію готелю "Україна": фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації