Євген Клопотенко презентував у Києві збірник рецептів для шкільних їдалень

Євген Клопотенко презентував у Києві збірник рецептів для шкільних їдалень Усі фото: facebook.com/UAMON

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко спільно з першою леді України Оленою Зеленською презентували збірник рецептів для шкільних кухарів.

14 розділів книжки містять 621 рецепт, розроблений спільно з провідними нутриціологами та технологами. У збірнику є як традиційні української страви, так і популярні страви світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн.

В збірнику на вас чекають детально пророблені рецепти з позначеними алергенами та рецепти під різні харчові потреби дітей — понад 80 альтернатив страв без лактози та глютену, — каже Клопотенко.

Збірник розробили в межах Стратегії реформи системи шкільного харчування. Над ним команда шеф-кухаря працював чотири роки. Книга отримала всі необхідні погодження від відповідних державних органів та служб для використання в освітньому процесі.

0 / 0

Презентація збірника рецептів відбулась у київській школі №281. Примірники книжки вже незабаром передадуть до шкіл, а онлайн-версію можна завантажити безплатно за посиланням.

У МОН кажуть, що також тримають фокус уваги на навчанні шкільних кухарів, щоб вони готували за сучасними стандартами. Для цього у 2023 році створили 11 кулінарних хабів на базі профтехів, а ще 5 — розпочали роботу вже цього року. Загалом у цих хабах уже пройшли підготовку 755 майстрів виробничого навчання та 4125 працівників шкільних їдалень.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, коли у цьому навчальному році пролунає останній дзвоник. Також Департамент освіти та науки запропонував школам графік, за яким вони видаватимуть учням документи про освіту.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації