Кияни можуть запропонувати ескізи та локації для нових муралів

Кияни можуть запропонувати ескізи та локації для нових муралів Фото: vechirniy.kyiv.ua

Жителі столиці можуть запропонувати ескізи нових муралів і локації їхнього розміщення в Києві. Про це повідомляє Київська міська рада.

На думку столичних чиновників, це допоможе уникнути скандалів і критики у ЗМІ та соціальних мережах. Такі випадки почастішали. 

Все частіше поява нових стінописів супроводжується конфліктами ініціаторів з мешканцями будинків, з якими не погоджувалось ані розміщення муралів на їхніх будинках, ані ескізи муралів. А також розміщення муралів на пам'ятках культурної спадщини, подекуди низький мистецький рівень виконання або невідповідність обраної локації спричиняє значний суспільний резонанс. Саме тому нещодавно кияни створили та підтримали електронну петицію щодо необхідності запровадження прозорого механізму погодження ескізів муралів, яка була підтримана нашою комісією, — розповіла голова постійної комісії з питань з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Київради Вікторія Муха.

Щоб у майбутньому уникнути неприємних моментів, пов'язаних із муралами, Департамент культури КМДА розробив проєкт, покликаний урегулювати цю сферу.

У процесі обговорення разом з експертами намагались знайти найкращі рішення запровадження дієвих механізмів фахової експертизи та залучення громадськості до процедури погодження ескізів та локацій, аби міський дизайн та культурний ландшафт столиці зберігалися та збагачувались, а мурали не ставали джерелом конфліктів, непорозумінь та проявів вандалізму, — додала Муха.

Всі охочі до 21 травня можуть надсилати пропозиції та рекомендації до цього проєкту рішення на електронну адресу: [email protected].

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці створили найбільший мурал із Залужним. До нього долучилася скандальна художниця Фуллен.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації